13 Mayıs 2014 Salı

BAHAR ÇİÇEKLERİ


BAHAR ÇİÇEKLERİ


NERGİS

Nergis, nergisgiller (Amaryllidaceae) familyasından Narcissus cinsinden bitki türlerinin ortak adıdır. Diğer isimleri Narcissus, Narcisse ve Mart çanı olarak bilinir.
Bu bitkilerde sap 20-80 cm kadar yükselebilmektedir. Soğanlı olan bu bitkilerde taç yaprakları beyaz veya sarının karışımları şeklindedir. Soğanı zehirli bir bitkidir. Baharda çiçekleri ilk açan bitkilerdendir. 
                                          
                                                    



ŞAKAYIK




Şakayıklar güzel kokuludurlar ve biraz pahalıdırlar. Değişik gül çeşitlerini andıran bu çiçekler aynı zamanda ayağınıza kadar büyüyebilirler ve kesmek açısından uygundurlar. Şakayıkların geniş alana ihtiyaçları vardır ve sonbahar ya da ilkbahar başlarında ekilmelidir.


                                                  MISIR GÜLÜ

                                                


Baharda açarlar ve güneşe ihtiyaç duyarlar. Bu çiçekler kendi tohumları ile çoğalırlar.


GÜNEŞ ŞAPKASI


Bu bitkinin ömrü iki yıldır. Eğer baharın ilk aylarında çiçeğinizin açtığını görürseniz bu demektir ki ilk yılında çiçek açacaktır.




YILDIZ ÇİÇEĞİ


Yazın sonu ve bahar aylarında açan bu çiçeğin beyaz, pembe ve kırmızı renkleri vardır. Güneşi çok severler.Yıldız çiçeği, ayı kulağı olarak da bilinir.Birinci tür ayı kulağı sulak alanlarda yetişir. Yaprak ve çiçeklerinden faydalanılır. Görünüşü güle benzer.

DEĞNEK ÇİÇEĞİ



Yakından bakıldığında salkım ve havai fişekleri andırırlar. Arıların ve kelebeklerin ilgisini çekerler.Açık alan bitkilerinin en etkileyicilerinden biridir. Sık ve çalı görünümlü, dip kökten uzayan her sürgün yaz sonundan başlayarak Kasım ayına dek çiçeklenir. Eşsiz bir kesme çiçek ve kurutmalık çiçek türü olan Değnek çiçeği, adını dikine yükselip çiçeklenen sürgünlerinden alır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder